Tunult op Thorbeckecollege

Daan en Sjoerd Lagerwoudt bekijken het slagveld op het Thorbecke College.

Tumult op het Thorbecke-college beschrijft op een humoristische wijze de teloorgang van een middelbare school. De Leerlingen pikken het allemaal niet meer en bedenken stunt na stunt en doen daarmee de school op zijn grondvesten trillen. En met succes.

Tumult op het Thorbecke-college is gebaseerd op gebeurtenissen die op een bestaande middelbare school in het midden van het land hebben plaats gevonden.

N.B. Dit boek kan de lezers schokken. De auteurs zijn niet verantwoordelijk voor de gevolgen van het lezen van dit boek.

Support independent publishing: Buy this book on Lulu.

Interview

Lezen moet vet lachen zijn

“Als een jongere een boek leest, dat wil hij gewoon vet lachen”, zeggen de auteurs Daan en Sjoerd Lagerwoudt. “Lezen is voor de jeugd in eerste instantie ontspanning. In het onderwijs merken de leerkrachten dat de jeugd, vooral in het VMBO, steeds minder gaat lezen of zelfs niet eens meer wil lezen. Met ons boek is dat veranderd. We hebben op twee middelbare scholen Tumult op het Thorbecke voorgelezen. De leerlingen stonden op de banken. In de pauze liep een heel stel naar de boekhandel om het boek te kopen. Ik denk dat wij de eerste jeugdboekenschrijvers in Nederland zijn die dat voor elkaar hebben gekregen”, aldus Sjoerd Lagerwoudt.